Pink Double Sketch Heart

❀ Story Mory Of Aina ❀
ENTRY ABOUT LINKIES STUFF
Dear Dato A.K
Tuesday, 28 May 2013 . 0 word(s) .

Haii peeps.. welcome to my blog..wikywiky..
eh korang jangan salah anggap pula..dekat tajuk tu memang ada tulis dato..
tapi itu gelaran yang saya bagi dekat dia..
bukannya dato yg popular,jutawan dan apa2 sahaja..


Dear Dato A.K
kenapa awak curi hati saya..
awak tahu tak saya dah jatuh hati dekat awak ni..
walaupun kita tak seberapa kenal, tapi saya rasa selesa dengan awak..
cara awak bercakap..aduhh..lemah longlaiii saya dibuatnya..
Nak tahu sejak bila saya jatuh hati dekat awak..
sejak saya terpandang wajah awak..
kerlipan mata awak tu, membuatkan saya cair ..tahu tak..?
Tapi sayangnya kita tak lama berjumpa..
itu membuatkan saya sedih~~
Bijak pandai pernah berkata..
"Dari mata turun ke hati"
dan sekarang sudah pun terbukti..
Agak-agaknya bila la kita dapat berjumpa lagi..
Kalau panjang umur, dapat kita berjumpa semula..
saya nak kenal awak dengan lebih rapat lagi.
supaya hubungan tu akan terjalin..
Saya suka tengok awak senyum,
walaupun senyuman itu bukan untuk saya,
dan saya berharap suatu hari nanti 
senyuman itu akan milik saya..

                                                                                                             


Campur
Sunday, 26 May 2013 . 0 word(s) .

Hyepp..eh..Assalamualaikum..pemanis kata pembuka bicara..hehe
bermadah seketika..
Hai peeps, korang sihat ?? kalau tak sihat pergi klinik kayy..
nak Aina temankan?? hehe..
ha ? segan..ishh tak payah la segan-segan
Aina tak makan orang pun..biasa-biasa cukup
awak ni pemalu lahh..
awak dah ada GirlFriend ?
belum...yeahh
saya dah Tergodaaa dengan awakk..kuikuikui..
okehh..merepek tak tentu pasal..
Hari ni Aina tak tahu nak update pasal apa,
sebab tu jadi macam ni..
Tralalala~
Bosan lahh...
Tak ada orang ke nak mesej..
phone Aina dua hari dah tidur..
Aiyaaa... weyhhh mesej laaaaaa...
aku bo bo bo bosannn !!!

p/s : gambar tak ada lahh
                                                                                                      


Hari Guru
Thursday, 16 May 2013 . 0 word(s) .

Hey hey..16 mei 2013..
Selamat hari guru sedunia..Jasamu tetap dikenang..
yaa..tadi dekat sekolah ada buat sambutan hari guru..
sememangnya meriah !..
semua cikgu-cikgu Smksajs..
kena pakai baju sekolah..
wuhuu..so tadi ..semua cikgu-cikgu tak ada..termasuklah pengetua..
semua dah pakai baju kurung sekolah..
maknanya..tak ada la cikgu dekat sekolah tadi..
seriously, semuanya cantik,handsome, comel..ahaha..
.
.
Tanpa guru kita takkan pandai membaca dan mengira..
yeah ! mereka mengajar kita semua penuh dengan kasih sayang, dan keikhlasan..
--For all my teacher i love you--









                                                                                           


Exam P.T
Thursday, 9 May 2013 . 0 word(s) .

haii dear blogger.. Dah seminggu aku exam...
pergghh...soalan memang kejam..
susah gilerrr...tengok ! susah pun giler..
haha..btw time exam kami satu kelas memang baik hati..
kongsi jawapan ..
ambil kertas..renyok2..lempar..
haha..nasib baik tak kantoii..
tapikan..ada lagi teruk..
siap buka buku ..haiiyaa.. kalau kena rampas kertas pereksa tu..
menyesal tak sudah..
aku jamin..kau takkan buat lagi..haha
INSAF !!..
Wuhh ! esok exam Pendidikan islam..
haiii.. memang tak sempat aku nak khatam buku tu..
tuuu la..masa cikgu ajar dekat depan..
aku tidur..sekarang baru nak menyesal..
PADAN MUKA !!
InsyaAllah esok aku boleh jawab..
Amin~




Yeahh ! semua gambar dekat atas tu..
sejujurnya aku memang pernah buat..hehe..tak selalu..bahaya.
aku buat pun sebab dah kritikal sangat..
okeh ! nak tau sebab apa aku letak gambar calculator tu..
hehe..dia memang membantu aku dalam soalan objektif..
haha..taip je no soalan..then pas dekat kawan sebelah..
so..dia akan pas dekat aku dengan jawapan..
A,B,C,D..
dekat calculator tu kan ada a,b,c,d..hehehe,,
jangan buat aksi macam nie..tak berkat...
tiru kawan pun bukanya dia betul..haha..lebih baik buat sendiri..
okehhh ! sekian~~



Visit Melaka --> P.K.S
Saturday, 4 May 2013 . 0 word(s) .
Yuhuu.. halo, hola, hai..Bulan lepas, aku baru balik dari melaka..
ada perlancongan koperasi sekolah ( P.K.S)
2 hari 1 malam.. 
Yeahh ! al-kisahhh, tersebutlah kisah di tempat bersejarah..
haha..berkisah-kisah lah pulak aku ni..haha.
Okeyh..seriously, sebelum nak pegi melaka..
aku and the geng memang excited gila..Opss ! bukan excited sebab baru first time pergi melaka keyh.
Al-maklumlah..kawan-kawan satu kepala pun join..
Selalu pergi dengan family ..Now with friends..lainkan ??
Ha..that's why la kami ni excited terlebih..
Lagi 3 hari nak pergi ni.. kurang sikit excited..
masuk hari kedua..ada la sikit..pakat cari lagu jiwang-jiwang..
stock karaoke dalam bas..haha
Lagi sehari nak pergi..masing-masing dah macam kena sampuk..
haha...Saat-saat yang ditunggu 6 april 2013 menjelma jua..
Masuk je dalam bas..semua muka kelam je..
aihhh?? pelik pulak aku tengok..asal deorang nie..sakit ke apa..
Kalau tak..macam lipas kudung je..haha
takut pulak jadinya..takut-takut ada perkara buruk berlaku..
otak aku dah pikir perkara yang buruk-buruk..risau beb !
so..aku tenangkan fikiran..Tidur sementara..
Bila terjaga dari tidur..punya la bising..termasuklah yang Kelam tadi..
haha..Lain macam aku tengok..
Dah sampai separuh jalan..Encik Driver pun memberhentikan basnya..
time to makan, melepas, dan macam-macam lagilah..
Tapi aku tak.. kalau dia meragam..arrhh..x senang duduk dibuatnya..ahaha
Okehh...lagi beberapa jam..Tiba la kami semua di MITC..
Melaka International Trade Centre..
Sementara tunggu wakil dari sekolah SMTM Bukit Piatu
Then..cikgu bawak kami pergi ke melaka planetarium..
Berjumpa dengan wakil dari sekolah SMTM.
so, masing-masing memperkenalkan diri ..
..yeahh !..dekat dalam tu best jugaklahh
macam-macam kita dapat tahu tentang keadaan bumi..ehh ? betol ke??
haha..hentam jelarh..Tapi aku tak boleh lupa masa di aras 2..
Ada 3d wow..haha..dah excited sangat, aku and the geng, pilih larh tempat di hadapan..
Barisan kami la paling depan..haha..menyesal !! sakit kepala terus ke otak..
naik juling mata aku...haha..mendongak ke atas sangat..hambik kau !!
Dalam satu hari tu...kami berjalan jahh..haus tapak kasut aku..jangan percaya
tipu semata-mata...haha..Deorang bawak pergi Mydin, rivercruise, Jongker walk..
sronok beb !..Dekat Jongker walk, memang tak boleh lupa la..nak pitam, pengsan, macam-macam
penyakit datang..tak tahan aku...punya la ramai orang..uhhh..
Dah penat berjalan, kami pun terus lah balik ke asrama teknik melaka bukit piatu..
tumpang tidur dekat asrama deorang..nasib bek la ada ..kalau tak, terpaksa lah tidur tepi jalan..
haha..Hari terakhir, kami dibawa ke Perigi Hang Tuah,mushiabdullah,tamingsari, 
 A famosa, dan muziumsamudera ..banyak lagi lah..itu diantara yang aku ingat.. 
Terbaik larhhh...memang happy..dapat hos yang gila-gila..satu kepala jugak lah..
masing-masing tak nak balik perakk...
Dalam bas..otw balik perak..senyap je..penat agaknya..
tiba-tiba tempat duduk area belakang, jadi bising..
haha..heboh pasal kentot..tak senonoh punya budak2..haha
ada yang merangkak dalam bas la..
haha.. buat lawak je ..
Btw..aku memang happy dekat melaka.. Ada larh sebabnya..hehe
jeng-jeng...
okeyh..tamat sudah kisah melaka a.k.a bandar bersejarah..
 Thanks to Pn.Hajah Raha, Amirnur hazmi,Nuralia,Muhd Aiman,Muhd Yusof..
okeyh bubye.. sayang ketat-ketat ~

 
Jeng-jeng...hahaha...
p/s : Hos Baju biru dan merah..we all kelabu dan kuning..






Saney - Amore - Bellissimo
Homahh..straight to story..Kalau dah jumpa geng yang satu kepala..Of course tak ingat dunia..
Bagi aku macam itu la..Last week, teacher Majidah ada buat tuisyen pada jam 04.00.
So..kami ramai-ramai datang tuisyen tu...Sampai je dekat class..
Tak ada orang.. aihh ?? pelik..
So.salah sorang dari kawan aku..call teacher..
Then, teacher cakap, dia dalam perjalan nak balik rumah.. What !
asal pulak tiba-tiba tak jadikan..
T.says -> masa saya sampai dekat class..sorang pun tak ada..
saya baliklah..sebab awak cakap, tak nak balik..nak tunggu dekat sekolah je..
Pulakk dah.. sapa la bagi information yang tak betol tu..
sakit je hati..
Ramai yang datang dengan harapan nak belajar..
Bila dapat tahu tuisyen tak ada..semua pakat balik kecuali geng-geng aku lahh..
Kami lepak dulu kat sekolah tu sampai pukul 5.20
haha...kebetulan time tu aku bawak camera..
so..sementara duduk-duduk..sempat lagi memenuhkan memory camera dengan 
gambar yang ntah apa-apa..nak tengok ??
nanti aku upload ..sabar keyh..
Then, dah penat bergambar...kami pegi la mengisi perut..
Ada yang makan laksa, mee, bihun..
sluurppp ! sedap aihh..
Lepas habis makan, masing-masing balik ke rumah..
~the end~








Okengg .. selesai sudah..
bubye...i love you ketat-ketat..
 
 




Tak Tahan Bunyi Bingit !
Friday, 3 May 2013 . 0 word(s) .
Holaa.. good morning..fuhh ! lama aku tak update blog ni..Dah bersawang agaknya..
pagi tadi.. tiba-tiba terjaga dari tidur..bunyi bingit gila arh dekat rumah aku ni..
so..dengan perasaan geram, aku pun bangun dari katil then keluar dari bilik..
Nyariss je aku tak jerkah orang-orang yang buat bising tu..
haha..terlupa..yang rumah aku ni tengah renovate baru..
haha..kalau aku jerkah tadi..tak pasal-pasal aku yang kena balik..
malu seumur hidup woo..haha..tapi memang bising sangat..nak tidur balik pun tak jadi..
haha..ohmaii.. bisingnya bunyi...aduhh..sakit kepala aku dengar bunyi gerudi tu..
To encik Tukang..slow la sikit.. boleh migraine saya dengar..
bila la nak siap agaknya..aku dah tak tahan..
Selalunya waktu macam ni, aku dekat sekolah..
so, aku tak jumpa la dengan bunyi bising tu..
tapi..hari ni diisytiharkan cuti..
bertemu juga larhh..
Nakkk tidurrr..tapi bunyi bising..arhhh..nak panjat bumbung rumah ..
tidur dengan lena tanpa ada gangguan..haha
okeyhh..bye..mahu laksanakan tugas..







Older Post



My Love is a Stapler - HTT